مهارت بیزینس کوچینگ در کسب و کار شما معجزه می کند چون مسائلی مثل افزایش درآمد، کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری در سازمان را گره گشایی می کند

در این مقاله برای درک بهتر شما، از اصطلاحات تخصصی بیزینس کوچینگ خودداری می شود

آخرین بروزرسانی در 1400/08/01

در این مقاله جامع مهارت های بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار را یاد خواهید گرفت و یاد خواهید گرفت که بیزینس کوچینگ چیست و چه کاربرد های دارد.

بیزینس کوچینگ دانش نیست!

توجه داشته باشید که بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار یک دانش نیست بیزینس کوچینگ یک مهارت است که برای همین خیلی از ما فقط با آموزش، این مهارت درکی نمی شود باید تک به تک مهارت ها را به کار بگیرید تا مهارت را فرا بگیرید و با تمرین و تکرار در وجود شما تنیده شود.

دنبال افزایش درآمد بیزینس تان هستید؟

برای شما خبر عالی داریم!

برای تان پادکستی را آماده کردیم که بتوانید بیزینس تان را رشد و درآمدتان را افزایش دهید

این پادکست به مدت محدود بصورت هدیه می باشد

برای دانلود پادکست بر روی دکمه پایین کلیک کنید

دنبال راهکار بیرون از سازمان نباشید

اشتباه خیلی از کسب و کار ها این هست که در حال پیدا کردن راهکار رشد در بیرون از سازمان هستند و این کاملا اشتباه هست در مهارت بیزنیس کوچینگ فقط به سیستم کسب و کار و به هسته بیزینس پرداخته می شود، در صورتی که موارد بیرونی در فرایند بیزینس کوچینگ تاثیر مستقیم نداشته باشد تا یک کسب و کار بتواند خیلی سریع، بدونه بحران و بدونه مشکلات به اهداف بیزینسی خود برسد.

تحول زندگی برای مدیران با بیزینس کوچینگ

خیلی از مدیران کسب و کار ها درآمد نسبتاً زیادی دارند ولی نمی توانند تعادل بین بیزینس و زندگی شان ایجاد کنند و این باعث می شود نتوانند از زندگی لذت کافی را ببرند.

در ایران به دلیل خلا این مهارت، مدیران برای خودشان فشار زیادی می آورند و از بیزینس خودشان خسته می شوند، بیزینس کوچینگ این کمک را به شما می کند که بتوانید تعادل بین بیزینس و زندگی شخصی تان ایجاد کنید و این مهم ترین خدمت بیزینس کوچینگ است.

مهارت بیزینس کوچینگ برای مدیران یک تحول در کسب و کار و زندگی به حساب می‌آید.

عدم موفقیت در بیزینس های امروزی

دلیل اصلی پایین آمدن موفقیت در کسب و کار های امروزی نداشتن مهارت بیزینس کوچینگ میباشد و در اکثر مواقع بدلیل قفل شدن مغز مدیران نمیتوانند در راستای رشد بیزینس اقدامی کنند این جاست که تمایز بین کسب و کار موفق و شکست خورده آشکار می شود.

حدود 20 درصد کسب و کار ها در سال اول استارت خوردنشان شکست میخورند، حدود 70 درصد کسبوکار ها در سال دوم، ورشکستگی را تجربه می کنند دلیل اصلی این اتفاق این است که کسب و کار ها از وضعیت فعلی کسب و کارشان، خبر ندارند.

دلیل دوم شکست کسب و کار ها از استراتژی هدفمند نداشتن بوجود می آید، دیگر با اطلاعات قدیمی نمیتوان به موفقیت پایدار رسید پس باید مهارت های بروز و آگاهی های بروز کسب کنید اگر شما خودتان را بروز نکنید رقبای شما این کار را به خوبی انجام می دهد.

همه این مشکلات قابل حل هستند با یک مهارت، مهارت بیزینس کوچینگ، بیزینس کوچینگ کاربردی ترین ابزار ها را در اختیار شما قرار میدهد، شما می توانید با این ابزار های بیزینس کوچینگ کسب و کارتان را متحول کنید.

واقعیت کسب و کار

چند صد هزار مقاله، در رابطه با موفقیت در کسب و کار نوشته شده است، ولی واقعیت این است که هر بیزینس یا هر حوزه کاری متد و راهکار، منحصر به فرد دارد و هیچ کدام از مهارت ها نمی توانند مثل بیزینس کوچینگ پوشش دهی بسیار گسترده ای را روی کسب و کار ها ایجاد کنند.

بیزینس کوچینگ، مهارتی است که اختصاص یافته برای کسب و کار شماست، و فرقی نمیکند شما کسب و کار نوپا دارید یا کسب و کار جهانی کار بیزینس کوچینگ رشد و پیشرفت بیزینس در تمام ابعاد در تمام پله های کسب و کار ها است.

فرق بین مهارت های کوچینگ ورزشی با مهارت های کوچینگ کسب و کار

در خیلی از مواقع این اشتباه پیش می آید، که می توان مهارت های کوچینگ ورزش را در بیزینس هم استفاده کرد ولی این نه تنها کمکی به بیزینس نمی کنید بلکه باعث کمتر شدن بهره وری می شود هر نوع مهارت کوچینگ از نام اش پیداست که برای چه چیزی به وجود آمده است و در چه مواردی کاربرد دارد.

بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار یعنی چه ؟

بیزینس کوچینگ چیست؟ مهارت بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند که کسب و کار خودتان را از وضعیت و شرایط فعلی به وضعیت و شرایط بهتر و بالاتر از شرایط فعلی برسانید.

ساده ترین تعریف کوچینگ کسب و کار

مدیران کسب و کار ها وقتی میخواهند برای بهتر شدن تغییر کنند، نیاز هست که رفتار های که رقم میزنند را هم تغییر دهند چون ما با انجام کار های قبلی به همان نتایج قبلی خواهیم رسید این جا دقیقا مهارت بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار به کمک مدیران بیزینس ها می آید دقیقا از همین لحظه به بعد تغییرات بزرگی صورت میگیرد.

تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ

تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ در رابطه با کوچینگ:

مربیگری شغلی فرآیند درگیر شدن در مکالمه منظم و ساختاری با “مشتری” است: یک فرد یا تیمی که در یک سازمان تجاری موسسه یا سازمان غیرانتفاعی، موسسه یا دولت فعالیت می کند و گیرنده مربیگری در تجارت است.

مهارت بیزینس کوچینگ از چه تشکیل شد

همان طور که کوچینگ یک مهارت کامل هست شاخه های زیادی را هم شامل می شود تا بهترین نتایج خلق شود، بیزینس کوچینگ هم یکی از این شاخه است که از مهارت های کوچینگ + مهارت و دانش بیزینس تشکیل شده است.

چه چیزی این مهارت را متمایز می کند

درصدی که کوچینگ کسب و کار در دست دارد هیچ مهارت و دانش دیگری نتواسته مثل کوچینگ کسب و کار اثر بخش باشد در کوچینگ کسب و کار 99/8 درصد افرادی که از این مهارت استفاده کردند راضی بودند! و نتیجه ای فوق العاده ای را گرفتند دقیقا این مهارت بروز ترین مدرن ترین مهارت موفقیت میباشد.

با پیشرفت و تحقیقات در مورد این مهارت و افزایش مباحث و مهارت ها، سوالات و استراتژی ها، کاربردی بودن، در مهارت بیزینس کوچینگ نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI، به 869.2 درصد رسیده و ثبت شده است و این یعنی معجزه ای بیزینس کوچینگ !.

در اول کار با مهارت بیزینس کوچینگ چه اتفاقی می افتد

مهارت بیزینس کوچینگ در اصل این امکان را به مدیران کسب و کار  می دهد با نگاه و تفکر یک بیزینس کوچ حرفه‌ای بتوانند در اول با معیار های بیزینس کوچینگی تحلیل و اندازه گیری، پیشرفت و پسرفت را انجام دهند در این حالت به نقاط قوت و ضعف یا  به اصطلاح خلا کسب و کاری میرسند با راهکار های که ارائه می شود شروع به پر کردن خلا ها میشود، مهارت مربعی گری کسب و کار با ابزار های که دارد به شما کمک می کند از شفافیت هدف، موانع، نقاط کور، نقاط قوت، نقاط ضعف آگاهی پیدا کنید و برای رشد اقدامات لازم را انجام دهید.

مهم ترین مورد که با یادگیری مهارت بیزینس کوچینگ بدست خواهید آورد این است که به نقاط ضعف خود آگاهی پیدا خواهید کرد و آن ها را به نقاط قوت خودتان تبدیل خواهید کرد، چرا که موفقیت های زیاد و پایدار از برطرف کردن نقاط ضعف می آید.

نقاط قوت خودتان را با بیزینس کوچینگ چندین برابر رشد خواهید داد و نتایج فوق العاده را خواهید گرفت.

5 مهارت الزامی در کسب وکار

قبل از ورود به مباحث بیزینس کوچینگ به 5 تا از مهارت های کسب و کار میپردازیم

1. ذهنیت

یکی از موارد مهم که باید تمامی مدیران کسب و کار به آن ها مسلط باشند ذهنیت خلاق، ایده پرداز، مثبت نگر واقع بین، ذهنیتی که هیچ عامل بیرونی در آن تاثیری ندارد.

در اصل ذهنیت همه چیز است! در ابزار های بیزینس کوچینگ در اولین ابزار، مهم ترین و بنیادی ترین  یعنی ابزار (ذهنیت قدرتمند کوچینگی) که در ادامه مقاله پرداخته می شود است در اکثر کارآفرینان دیده می شود بدلیل عدم آگاهی همیشه دنبال راهکاری بیرون از ذهن خود شان میگردند و در آخر به جایی نمیرسند شما باید بعنوان یک کارآفرین و مدیر موفق باید به ذهنیت قدرتمند کوچینگی مسلط شوید تا موفقیت بیشتری را کسب کنید.

2. ارتباطات انسانی (شبکه سازی)

برای گرفتن تجربه و آزمون خطا دیگران، با همکاران یا همان رقیبان حوزه فعالیت خودتان، باید ارتباطات خود را افزایش و گسترش دهید.

در قسمت توسعه فردی این مقاله که در مبانی بیزینس کوچینگ آموزش داده می شود شبکه سازی است در ادامه خواهید آموخت.

شبکه سازی کاری چیست؟

شبکه سازی کاری یعنی گرفتن ارتباط با افراد هم حوزه یا افراد کلیدی برای رشد و پیشرفت در هدف خودمان.

در شبکه سازی کاری شما از افرادی که تجربه دارند در حوزه کاری شما که می توانند به شما تجربیات خودشان را انتقال دهند مثل تجربیات شکست یا موفقیت را با شما به اشتراک بگذارند یا به اصطلاح مستر مایند کنند.

مزایای شبکه سازی کاری

شما با شبکه سازی جلوی خیلی از ضرر ها را می گیرید و  کار های را انجام می دهید که همیشه باعث موفقیتتان در مسیر کسب و کارتان باشد.

کاهش هزینه ها، کاهش زمان، کاهش انرژی چند تا از مواردی هست که شبکه سازی انجام میدهد.

3. فروش

مشکل اصلی خیلی از کسب و کار ها در مبحث فروش محصولات یا خدمات خود است که می توان با یادگیری مهارت بیزینس کوچینگ افزایش فروش چشم گیری را تجربه کرد که در ادامه پرداخته می شود.

4. تبلیغات

برای جذب مخاطبین هدف و فروش به آن ها، دیده شدن برند تبلیغات لازم است تا افرادی بیشتری کسب و کار ما را بشناسند.

5. سیستم سازی

خیلی از مدیران به دلیل نداشتن دانش سیستم سازی برای اتوماتیک کردن و بی نیاز کرد مدیر، فشار زیادی را متحمل می شوند، برای اینکه شما از کسب و کارتان فاصله بگیرید باید سیستم سازی را به کار بگیرید که در مهارت بیزینس کوچینگ سیستم سازی با پیشرفته ترین مهارت آموزش داده می شود.

فرایند بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ در فرایند حال و آینده میباشد، فرایند بیزینس کوچینگ یعنی مجموعه کار های که در ساختار دانش بیزینس انجام می شود، همیشه در فرایند بیزینس کوچینگ نتایج حاصل می شود.

این فرایند در بیشتر مهارت های جانبی بیزینس کوچینگ با تفاوت با مهارت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

فرایند بیزینس کوچینگ برای رشد مدیر لازم است، بنابراین فرایندی که طی می شود احتمال طولانی شدن را دارد چون یک مدیر یا مدیران در حال توسعه ای فردی هستند پس نیازی نیست خارج از فرایند بیزینس کوچینگ کاری انجام شود.

در بیزینس کوچینگ نتایجی که حاصل می شود از فرایند بیزینس کوچینگ می آید، رشد و پیشرفت دقیقا در همین قسمت اتفاق می افتد فرایند بیزینس کوچینگ وابسته به زمان اتمام است و تمایز این ابزار با مهارت های دیگر در همین قسمت است.

بیشترین استفاده از این ابزار برای رشد فردی و پیشرفت بیزینس است که می تواند در سریع ترین زمان ممکن برای افزایش بهره وری، افزایش فروش، جانشین پروری، کنترل هزینه ها استفاده شود.

تفاوت بین motion یا جنب و جوش با action یا اقدام عمل چیست؟

شما باید تفاوت بین motion یا جنب و جوش با action یا اقدام، عمل بدانید تا بتوانید بیزینس کوچینگ را فرا بگیرید، در بیزینس کوچینگ روی این مورد بسیار حساس هستیم!

تعریف motion یا جنب و جوش در بیزینس کوچینگ

نکته ظریف این جاست! احتمالا فکر می کنید که کتاب خواندن شما را به نتیجه می رساند ولی سخت در اشتباه هستید! اینطور نیست! کتاب خواندن، آموزش دیدن، مشاوره گرفتن یا ایده پردازی کردن و… جنب جوش هستند و چون تحلیل و اندازه گیری این موارد امکان پذیر نیست در بیزینس کوچینگ، نمی توان در نقش آن ها در پیشرفت خودمان و کسب و کار مان نام برد یکی از اصل ها و مهارت های بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار تحلیل، رصد اندازه گیری رشد است مواردی از جمله کتاب خواندن و … رد شده است توسط مهارت بیزنیس کوچینگ چون قابل اندازه گیری نیستند.

جنب و جوش در اکثر مواقع باعث درجا زدن ما می شود و چون خیلی در رابطه بیزینس کوچینگ اطلاعی ندارند از همین جا ضربه میخورند و بسیاری از مدیران به اشتباه به جای اقدام و عمل به علم، دانش و مهارت شان دوباره اقدام به افزایش دانش خودشان میکنند و کاملا اشتباه است، باعث پس رفت می شود باید همیشه در نظر داشته باشید مواردی که جنب و جوش می شود ما را فقط از نظر دانش ارتقا میدهد و چون به کار گرفته نشده کسب و کار ما پیشرفت نخواهد کرد.

action یا اقدام

دقیقا action یا اقدام هست که شما را به نتیجه یا به اهداف‌تان می رساند و قابل اندازه گیری هستند، شما کتاب را میخوانید جنب و جوش است وقتی که مواردی که به شما کمک می کند را به عمل می گیرید و اقدامات شروع می شود، به موفقیت و به اهداف خود نزدیک می شوید، و دقیقا بیزینس کوچینگ به شما کمک میکند تا اقدامات را انجام دهید اگر اقدامی در کار نباشد نتیجه ای در کار نخواهد بود.

نقش سوالات قدرتمند در اقدام و اندازه گیری در مهارت بیزینس کوچینگ

با سوالات قدرتمند مهارت بیزینس کوچینگ قادر هستید اقدامات مهم کسب و کار تان را دریابید و برای انجام فعالیت های کلیدی گام های موفق آمیزی را بردارید تا به نتیجه رسیدید با سوالتان از خودتان این باشد که چه منابع در پیشرفت و رشد بیزینس تاثیر داشته با اولویت بندی، رتبه بندی و درصد بندی می توان پی برد کار های که انجام شد اقدام بوده است و دیگر الان این داده ها قابل اندازه گیری واقع شده و در نتایجی که در آینده خواهید گرفت تاثیر بسیار بالای را خواهند داشت.

این اطلاعات از اقداماتی که انجام شده بدست آماده، در رصد کسب و کار هم می توان از آن داده ها استفاده کرد تا در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه ای دلخواه مدیر واقع شود.

در ادامه این مقاله به سوالات سرنوشت ساز پرداخته میشود که جواب دادن به آن سوالات درک جدیدی از اهدافتان خواهید داشت و با سوالاتی که از خوتان میپرسید اقدامات بیزینس کوچینگی خودتان در پیدا خواهید کرد و با استفاده از این مهارت فوق العاده شروع به افزایش درآمد و رشد پیشرفت در بیزینس تا خواهید کرد.

چرخه اتمی بیزینس کوچینگی برای مدیران کسب و کار ها

در بیزینس کوچینگ یک چرخه ای هست که می توان در مورد آن یکی از عوامل رشد و پیشرفت در بیزینس نام برد این چرخه ترکیبی از اقدام هوشمندانه مهارت بیزینس کوچینگی، تحلیل رصد و اندازه گیری، پیگیری و ارزیابی، بازخورد اثر بخش میباشد، چرخه ای که از آن صحبت میکنیم چرخه اتمی است.

در این چرخه بدیل کامل نبودن مهارت های اصلی بیزینس کوچینگ نمیتوان گفت سریع جواب میدهد.

چرخه اتمی:

برنامه ریزی ⇦ انجام یا اقدام ⇦ کنترل یا اندازه گیری ⇦ بازخورد

در ادامه ای این مقاله توضیحات این موارد.

مهارت های مهم بیزینس کوچینگ

  1. ذهنیت قدرتمند کوچینگی
  2. اقدام هوشمندانه (عملگرای)
  3. نگاه از بیرون مسئله
  4. پرسشگری حرفه‌ای
  5. گوش شنوا 3 نوع گوش دادن (شنونده بودن فعال)
  6. استراتژی کسب و کار (نقشه راه)
  7. شفاف سازی اهداف بیزینس
  8. بازخورد اثر بخش
  9. تحلیل، رصد، اندازه گیری بیزینس
  10. پیگیری و ارزیابی

ذهنیت قدرتمند کوچینگی

ذهنیت کسی که به بیزینس کوچینگ مسلط میباشد برای موفقیت ساختار یافته است و بیشترین توجه را برای حفظ ذهنیت قدرتمند کوچینگی دارد.

ذهنیت ما آدم ها خیلی قوی است، و متاسفانه باور های منفی و اشتباه توسط اقوام، اخبار و رسانه ها وارد ذهن ما شده و از اقدام کردن، ما را باز میدارد، به همین دلیل است که ذهنیت اکثریت جامعه منفی بوده و بدیل پر شدن ظرفیت ذهن به فرصت ها بعنوان کار بیهوده نگاه می کنند یا اصلا فرصت ها را نمی بینند.

در مهارت ذهنیت قدرتمند کوچینگی باور های محدود کننده که باعث عدم رشد و شکوفا شدن در بیزینس می شود با استفاده از سوالات کوچینگی و مهارت ذهنیت قدرتمند کوچینگی باور های محدود کننده استخراج گردیده و آگاهی سازی افتاق می افتد.

از آنجای که تمامی موفقیت های ما به ذهنیت و باور های ما بستگی دارد در بیزینس کوچینگ برای حل این موضوع این ابزار به وجود آمده و برای کمک به مدیران کسب و کار ها که به بهترین شکل از ذهنیت خودشان برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

زندان ذهنی خیلی از افرادی که با بیزینس کوچینگ آشنایی ندارند این است که در منطقه امنی که ذهن‌شان تعریف کرده باقی می مانند و این دقیقا باعث می شود پیشرفتی در کار نباشد.

اقدام هوشمندانه یا همان عملگرای در کوچینگ کسب و کار

یکی از مهم ترین بخش های کوچینگ بیزینس در مورد عملگرای میباشد زیرا اگر عملی در کار نباشد هیچ نتیجه ای خلق نخواهد شد معمولا این قسمت از مهارت در اول آموزش داده می شود، بخشی از عملگرای اقدام هوشمندانه و بخش دیگری انضباط فردی هست که مدیران و کارمندان، باید در خودشان ایجاد کنند.

تعریف اقدام هوشمندانه در بیزینس کوچینگ

اقدام هوشمندانه یعنی در شرایط عادی و غیر عادی تصمیم های درست گرفته شده و برای آن کار اقدام هوشمندانه قدم به قدم و با ایجاد نتایج کوتاه، صحیح یا غلط بودن تصمیم اثبات میگردد و با در حد به صفر رساندن اشتباه در تصمیم گیری اتفاق می افتد، در اکثر مواقع به دلیل آگاه نبودن مدیران اقدام های را انجام میدهند که باعث پس رفت در روند رشد و پیشرفت در بیزینس می شود این مورد در مدیرانی که ذهنیت کوچینگی دارد اتفاق نمی افتد.

تعریف انضباط فردی یا انضباط شخصی برای موفقیت کسب و کار

انضباط فردی یعنی انجام کار های الزامی برای دریافت نتایج، صرف نظر از علاقه به انجام کار، به زبان ساده اقداماتی که در زمان تعیین شده که بهترین نتیجه در آن زمان حاصل می شود، آن کار ها انجام گیرد با کیفیت، بدونه اینکه چه آن مدیر یا کارمندان، حوصله یا حال انجام آن کار را داشته باشد یا حوصله یا حال انجام آن کار را نداشته باشد، شما با راهکار های علمی و سیستمی می توانید انضباط فردی خودتان و کارمندانتان را افزایش دهید اگر میخواهید بیشتر در مورد انضباط فردی بدانید مقاله افزایش انضباط فردی را بخوانید.

راهکار های استراتژیک برای افزایش انضباط فردی یا انضباط شخصی

در این قسمت به اصلی ترین موارد افزایش انضباط فردی یا انضباط شخصی اشاره میکنیم چرا که مهم ترین عامل موفقیت افراد موفق در انضباط فردی شان بوده است.

انگیزه را فراموش کنید !

تعجب کردید نه؟ بله انگیزه در بیشتر مواقع انگیزه بیرونی باعث رشد پایدار نمی شود، بنابراین کارآفرینان مطرح جهان خودشان را طوری برنامه ریزی کردند که چه انگیزه و حوصله داشته باشند چه نداشته باشند کار های که باعث رشد و موفقیت می شود را انجام می دهند، پس بهتر است که رسانه های انگیزشی و پیج های که از انگیزه صحبت می کنند را فالو نکنید چون در طولانی مدت به اعتماد بنفس و انضباط فردی یا انضباط شخصی تان آسیب خواهد زد.

چاک کلوز : انگیزه، برای تازه کار ها است حرفه ای ها برمی‌خیزند و کارشان را انجام می دهند.

درنگ نکنید شروع کنید!

سخت ترین بخش انجام کار در شروع آن اقدام است، اگر استارت کار را بزنید خیلی سریع ذهنتان به آن کار عادت خواهد کرد و اغلب آن کار را تا جای ممکن انجام خواهید داد و با بازدهی خیلی بیشتر، حتی مدیریت زمان را رعایت خواهید کرد چون در همان لحظه اول شروع به اقدام کردن کردید.

فکر کردن به عواقب انجام ندادن آن کار در آینده!

شما می توانید با فکر کردن به عواقب انجام ندادن آن کار در آینده می توانید خیلی زیاد انضباط فردی یا انضباط شخصی خود را افزایش دهید برای مثال: ( اگر من در روز، چند ساعت آموزش نبینم بعد دو سال تمامی رقبای حوزه کاریم، من را پشت سر خواهند گذاشت و 80 درصد بازار را به دست خواهند گرفت ) با چنین جملاتی می توانید انگیزه درونی و واقعی خود را به جهش درآورید.

دایره برتری خود تان را پیدا کنید!

در مهارت بیزینس کوچینگ هم به نقاط قوت پرداخته می شود و یکی از مهم ترین استراتژی های به گرفته شده در بیزینس کوچینگ برای رشد بیزینس است.

دایره برتری یعنی نقاط قوت خودتان را پیدا کنید به زبان ساده کار های را که انجام میدهید اکثریت آن ها از مجموعه اقداماتی باشند که مهارت کافی برای انجام آن کار ها را داشته باشید، شما باید کار های را پیدا کنید که اگر حوصله و یا انگیزه انجام آن کار را هم نداشته باشید، بدونه اینکه فشار به خودتان بیاورید می توانید حتی بدونه فکر کردن، آن کار ها را انجام دهید.

اغلب، ذهن سراغ اقداماتی میرود که تسلط خیلی زیادی را بر روی آن کار دارد و در حالی که شما انرژی، انگیزه، حوصله هم نداشته باشید در بهترین شکل ممکن آن کاری که مورد علاقه شما و تسلط کافی بر روی آن دارید را انجام می دهید.

ساختن اثر برنده

اثر برنده یعنی شما برای خودتان اقدامات کوچک تعریف می کنید و با موفقیت به آن ها میرسید و هر یک از موفقیت های کوچک، ‌شما را آماده می کند به موفقیت های بزرگتر.

انسان اگر در هر کاری با موفقیت بتواند از پس آن کار بر بیایید، اعتماد بنفس و جنگجوی در آن بیشتر می شود و این برای انجام کار ها فوق العاده است.

با ساختن اثر برنده اگر در هر کاری موفقیت کسب کنید، ناخودآگاه تشویق می شوید کار های بیشتر و بزرگ تری را انجام دهید، قدرت پیشروی و انگیزه درونی، شما را ترغیب می کند تا کار بیشر و اقدامات بیشتری را انجام دهید.

برای استفاده از اثر برنده، شما باید کار های رو بعنوان اقدام انتخاب کنید که انرژی، تلاش زیاد، زمان بیشتر را از شما نگیرد تا بتوانید به آسانی اقدام های ساده و کم حجم را انجام می دهید و در نتیجه آماده می شوید به انجا مکار های بزرگ تر و نتایج خیلی بزرگی را با ساختن اثر برنده می توانید تجربه کنید.

کاملگرایی مساوی است با تله موش

قبل از معایب کاملگرایی، به تعریف کمالگرایی و کاملگرایی بپردازیم تا برایتان کامل واضح شود.

کمالگرایی

کمالگرایی یعنی کاری که انجام میدهید را در سطح خودتان (وضعیت فعلی) به بهترین شکل ممکن و با کیفیت بالا انجام دهید، اکثر انسان ها این کمالگرایی را دارند و باعث رشد و پیشرفت می شود.

کمالگرایی هیچ مانعی در کسب و کار نیست بلکه برای لول آپ شدن ما کمک می کند و ما می توانیم برای انجام بهتر کار های خودمان از کمالگرایی استفاده کنیم دقیقا بیزینس من های موفق در این تلاش بودند که هر کاری، هر مسولیتی را در سطح یا لول خودشان در بهترین شکل ممکن انجام دهند یکی از راز های موفقیت افراد موفق در همین کمالگرایی است.

کاملگرایی

کاملگرایی یعنی آن کاری را که قرار است انجام دهید را به تعویق میاندازید تا یک چیز بیرونی یعنی بیرون از خودتان برآورده شود، مثلا میگویید ( اتفاقات باعث شده درآمد من بیایید پایین منتظر میمانم تا درست بشود و از دست من چیزی بر نمی آید ) در صورتی که می توانید به مهارت بیزینس کوچینگ مسلط شوید یا ( تجهیزات ساخت محتوا را ندارم، صبر میکنم تا وقتی که تجهیزات ساخت محتوا را داشته باشم شروع میکنم ) درصورتی که گوشی موبایل دارید، این اشتباه است!.

بله درست فهمیدید کاملگرایی باعث می شود شما آن کاری که باید انجام بدهید را به تعویق بیاندازید و انجام اش ندهید و این کار در بیزینس کوچینگ معنی این را می دهد که آن شخص به اهداف خود تعهد ندارد و جای پیشرفت در این نوع افراد بسیار کم میباشد.

نگاه از بیرون مسئله

در مهارت کوچینگ کسب و کار مدیران دیدگاه متفاوتی نسب به مسئله دارند و چون از زاویه های مختلفی همان مسئله را تجزیه و تحلیل میکنید این باعث میشود نگاه باز تری داشته باشند در این حالت خیلی سریع تر مشکلات حل می شود.

این بررسی شدن باعث می شود به مواردی برسید که قبلا به آن فکر هم نمیکردید و این موارد با تجزیه و تحلیل به نقاط قدرت شما کمک می کند که بهتر و بهتر شود.

پرسشگری حرفه‌ای

آینده ای بیزینسی ما را سوالاتی که از خودمان میپرسیم میسازد شما باید از خودتان سوالات هدفمند و جهت دار در مسیر بیزینس تان بپرسید، بعد از مسلط شدن به این مهارت شما می توانید سوالاتی را از خودتان بپرسید که قبلا نمی پرسیدید این سوالات قدرتمند و سرنوشت ساز هستند و باعث، پیش گیری از هزاران آزمون خطا، سردرگمی و تسریع موفقیت یا رسیدن به هدف مورد نظر، می شود.

سوالات قدرتمند مهارت بیزینس کوچینگ به قدری برای رشد و افزایش بهره وری سازمان تان مهم هست که با پرسیدن و در این قسمت به دست آوردن عمل ها و اقدامات مهم شروع می شود خیلی سریع بیزینس تان رشد خودش را رقم خواهد زد.

پنج سوال سرنوشت ساز بیزینس سوالات بیزنس کوچینگی

در این بخش به سوالات قدرتمند و سرنوشت ساز پرداخته می شود توجه داشته باشید یکی از چالش های بیزینس تان را باید موضوع این سوالات قرار بدهید مثلا افزایش درآمد و با دقت کامل، تمرکز زیاد و با داشتن قلم و کاغذ بهتر هست این سوالات را از خودتان بپرسید و بنویسید تا بیشتر درکی شود.

اولین سوال: در گذشته چه اقداماتی انجام دادید نسبت به آن چالش؟

شما باید در جواب این سوال به اقداماتی که قبلا انجام دادید فکر کنید و آن ها رو در کاغذ یا در یادداشت گوشی تان بنویسید این جا باید فکر و تمرکز تان را به کار های که قبلا انجام دادید می برید احتمالا سختی بکشید تا این اقدامات را به یاد آورده و بنویسید.

دومین سوال: کار های که انجام شده آیا موثر بوده است؟

مهارت بیزینس کوچینگ در این قسمت تعریفی دارد که باید اجرا شود، شما باید هر تلاشی رو که انجام دادید را بنویسید چه آن تلاش جواب مثبتی داده و موثر بوده چه آن تلاش فایده ای نداشته است.

شاید در قسمت  این سوال به ذهنتان خطور کند که قبلا کار های را انجام می دادم نتیجه میداد ولی الان مثل قبل نتیجه نمیدهد یا کلا موثر نیست در حال حاضر، این ها را باید از ذهنتان حذف کنید چرا که در بیزینس کوچینگ تعریف گردیده است که این موارد می تواند رو درگیری ذهنتان بیفزایند و دچار مشکل شوید پس در این قسمت با پاسخ های قطعی مثل بله و خیر در پاسخ دیگر جواب نمیدهد جواب دهید.

در مورد مواردی که دیگر موثر نیست اند، در نظر داشته باشید که اگر دنبال نتایج جدید هستید باید اقدامات جدید انجام دهید تا نتایج موثر خلق شود.

سومین سوال: چه کار های را می توانید انجام دهید برای پیدا کردن راه حل برای آن چالش؟

در این قسمت باید تمام تمرکز تان روی پیدا کردن راه حل باشد، طبق مهارت بیزینس کوچینگ شاید مواردی که به ذهنتان میرسد تکراری باشد با آن کار های که قبلا انجام دادید چه نتیجه داده چه نتیجه نداده باید یادداشت شوند.

چهارمین سوال : در حال حاضر چه اقداماتی باید انجام دهید؟

الان باید با توجه به سوال سه فکر کردن را آغاز کنید به راهکار و راه حل ها تمرکز کنید و دقیق 38 دقیقه به راه حل ها تمرکز کنید و در ذهنتان دنبال اقداماتی که می توانید انجام دهید باشید و آن ها را بنویسید به هیچ عنوان به زمان فکر نکنید تا راه حل ها به ذهنتان بیایید، احتمال دارد اقدامات تکراری به ذهنتان بیایید همه ای آن ها را یادداشت کنید.

دیگر شما اقدام در دست دارید و با موفقیت توانستید به نتیجه ای برسید که شما را به نتایج بزرگ می رساند.

پنجمین سوال : چه چیزی شما را به اقداماتی که در گذشته انجام دادید تشویق کرد؟

شما باید به این تمرکز کنید که در گذشته چه چیز های انگیزاننده شما بوده است و آن موارد را یادداشت کنید و در انجام اقدامات بعدی خودتان از آن ها استفاده کنید، سعی کنی در روز 2 بار در روز آن ها به چشم تان بخورد.

اقدام های که قبلا آن ها را انجام دادید قطعا یک انگیزاننده‌ای قوی رو داشته تا شما دست به عمل شوید، خیلی از افراد که کار های بزرگی انجام داده اند انگیزه ای آن ها ترکیبی بوده است به همین دلیل بی انگیزه نشده اند

شما اگر دنبال انگیزه ای باشید که بیایید تا شروع کنید،  مطمئناً هیچ وقت شروع نخواهید کرد، بهترین روش برای افزایش انگیزه، شروع کار است، اگر شما بگویید که ( میخواهم هفت ساعت آموزش ببینم ) ذهن شروع به منصرف کردن شما خواهد کرد، بهترین راه حل این است که از شماره ای 5 شروع به شمارش کنید تا به 1 برسید، و بگویید که انجام، و شروع کنید به عمل به اقداماتتان و توجه داشته باشید که با صدای بلند این کار را انجام دهید و به کاری که میخواهید انجام دهید فکر نکنید تا بیشترین بازدهی را از آن بگیرید.

الان دیگر به انگیزه انجام هر اقدامی رسیده اید و می توانید در هدف گذاری های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت استفاده کنید و راحت تر حرکت به اهداف خود دست پیدا کنید.

ششمین سوال : چطور اقدام قبلی را با موفقیت انجام داده‌اید؟

در این ابزار بیزینس کوچینگ یعنی پرسشگری حرفه ای مهم ترین قسمت برای تحلیل و بدست آوردن اطلاعات اقدام موفق، سوال: (چطور کار را با موفقیت انجام داده‌اید) است این سوال نقش کلیدی را در اغلب اقدمات بعدی شما و سازمانتان خواهد داشت.

این همان سوالی است که قسمت ابزار های (تحلیل، رصد، اندازه گیری بیزینس) و (پیگیری و ارزیابی) مورد توجه و استفاده قرار خواهد گرفت، برای اینکه تجربیات، اتفاقات، زمان بندی، انرژی و فکر اندازه گیری شود و با توجه به رفتار های کارآفرین و مدیران، سیستم های جدیدی را توسعه و یا ارتقا خواهند یافت، بعد از آن در این فرایند، سیستم های توسعه یافته یا ارتقا یافته برای اهداف کوتاه و اهداف بلند مدت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

تحلیل، رصد، اندازه گیری بیزینس + پیگیری و ارزیابی، به شما داده و اطلاعاتی خواهد داد برای انجام، فرایند رشد در بیزینس کوچینگ و مخصوصا برای افزایش بهره وری که خیلی سریع از قبل یعنی اقدام قبلی، به نتایج مورد دلخواه خود خواهید رسید.

این سوال با متمرکز کردن شما بر روی نقشه راه ( همان استراتژی بیزینس، در ابزار های بیزینس کوچینگ )اقدامات قبلی یا همان راه موفقیت در اقدام قبلی، هم از نظر تجربه، از لحاظ اگاهی به مواردی که قبل ناآگاه بودید موثر است، و دیگر آمادگی کافی به موفقیت های بزرگ در کسب و کارتان را دارید.

گوش شنوا یا شنونده بودن فعال در بیزینس کوچینگ چیست

رایج ترین مشکل 99/9 درصد صاحبان کسب و کار ها، مدیران، قبل از پروسه ای بیزینس کوچینگ این است که صبر و تحمل شنیدن را ندارند.

اکثرا مدیران کسب و کار ها از این اینکه کارمندانشون از سازمان خارج میشوند ناراضی هستند این مورد همان از نداشتن مهارت گوش شنوا یا شنونده بودن فعال می آید برای درک عمیق افراد باید از این مهارت فوق العاده استفاده کرد، گوش شنوا یکی از مهارت های مورد نیاز صاحبان کسب و کار ها است.

برای درک طرف مقابل و در یادگیری اصلی ترین ابزار بیزینس کوچینگ، گوش شنوا است.

مدیرانی که این ابزار مربعی گری استفاده نمی کنند به مشکل خوردن شان خیلی واضح و روشن است، خیلی زیاد هستند مدیرانی که این ابزار را ندارند سریع از پا در آمدن، گوش شنوا مبحث خیلی مهمی هست که باید تمامی مدیران کسب و کار ها برای آن مسلط باشند.

ذهن، برای اینکه بتواند از خودش دفاع کند حتی اجازه ای بازخورد یا انتقاد را نمیدهد، در شنیدن هم همین را تکرار می کند دقیقا تحمل شنیدن را ندارد و برای همین حواس پرتی را به وجود آورده و تمرکز را از روی شنیدن فعال برمیدارد.

انواع گوش شنوا در بیزینس کوچینگ

از آنجای که در بیزینس کوچینگ گوش شنوا یکی مهارت مهم است 3 نوع گوش شنوا داریم که سه تای آن هم مهارت گوش شنوا است

1. گوش دادن اطلاعاتی در بیزینس کوچینگ

مهارت گوش دادن اطلاعاتی، در یادگیری و فراگیری اطلاعات و تجربیات دیگران به کار گرفته می شود، در این مهارت با راهکار های موثر، فیلتر مغز به صفر رسانده می شود و گوش دادن موثر به کار گرفته می شود و بهترین نتیجه از یادگیری مطالب بدست می آید.

2. گوش دادن انتقادی در بیزینس کوچینگ

این مهارت در تحلیل و اندازه گیری کسب و کار در مهارت بیزینس کوچینگ برای بد ترین اتفاقات ممکن که امکان دارد در مسیر رسیدن به اهداف مورد استفاده قرار میگیرد که در آمادگی کامل و با استراتژی برای هر نوع مشکل.

گوش دادن انتقادی علاوه بر بیزینس در لایف کوچینگ هم کاربرد دارد ولی با یک سیستم دیگری مورد استفاده قرار می گیرد.

3. گوش دادن همدلانه در بیزینس گوچینگ

مهم ترین قسمت یک سازمان منابع انسانی آن سیستم است این مهارت برای درک احساس، عواطف و نگرانی های کار کنان یا کارمندان منابع انسانی به کار گرفته می شود تا بهره وری آن ها را در سازمان افزایش دهیم.

استراتژی کسب و کار (نقشه راه)

در مهارت کوچینگ کسب و کار برای افزایش شانس موفقیت بیزینس چندین مسیر برای طی آماده می شود به اصطلاحات چندین پلن برای رسیدن به یک هدف طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد همین کار با اصول مهارت کوچینگ کسب و کار انجام می شود و اگر پلن A یا پلن B با مشکلاتی مواجه شدن استراتژی تغییر و پلن C یا پلن جدید پیاده می شود.

همیشه برای پلن B و C، با استفاده از گوش شنوا با مهارت گوش دادن انتقادی بحران های که در آینده احتمال برخورد با آنها را دارد در نظر گرفته شده و به پلن ها اضافه می شود.

شفاف سازی اهداف بیزینس

در مهارت کوچینگ کسب و کار، همه ای اهداف باید شفاف و قابل اندازه گیری باشد و در غیر این صورت برای رسیدن به یک تارگت زمان زیادی لازم دارد این یکی از مهارت های دیگر بیزینس کوچینگ است که مدیران بیزینس ها باید برای آن مسلط باشند.

البته به سبک مهارت کوچینگ کسب و کار شما می توانید مهارت های هدف گذاری که آموزش داده می شود را بدست بیاورید تا بتوانید بهترین نتیجه را از نظر شفاف سازی و هدف گذاری بیزینس تان بگیرید.

نکات مهم در هدف گذاری

در این قسمت لازم دانستیم که این موارد رو اضافه کنیم، اکثر  مدیران در هدف گذاری مشکل دارند و تنها این مورد باعث نابودی بیزینس میشود.

همیشه در نظر داشته باشید بدونه برنامه ریزی به سختی میاید سراغ ما و در نتیجه مسیر موفقیت را ادامه نمیدهیم.

1. توجه کنید که باید اهداف شما قابل اندازه گیری باشد تا قابل تحلیل باشد.

2. قابل انجام باشد، طوری که فشاری 20 درصدی به شما وارد شود.

3. واضح و شفاف باشد با داشتن زمان شروع و زمان اتمام آن مشخص شده باشد.

4. بهای پرداختی آن مینی هدف خودتان چیست؟ مثل زمان، انرژی، منابع مالی

این چهار مورد در اصل تعیین کننده ای رسیدن شما به مینی هدف خودتان هستند.

بازخورد اثر بخش

در هنگام فرایند اجرای مهارت بیزینس کوچینگ ما به بازخوردی نیاز داریم که برای اصلاح استراتژی استفاده کنیم در نظر داشته باشید هر چقدر هم استراتژی که انتخاب کردیم بی عیب و نقص بنظر می رسد ولی مشکلاتی دارد که که حتی باعث شکست روند رشد می شود، دقت در این قسمت به گرفتن بازخود بسیار مهم و اساسی است به دلیل اثر بخش بودن بازخورد خیلی سریع استراتژی که به کار گرفته شده اصلاح و دوباره به کار گرفته می شود.

بازخورد اثر بخش یکی از اساسی ترین فرایند و مراحل بیزینس کوچینگ میباشد.

تحلیل، رصد، اندازه گیری بیزینس در مهارت کوچینگ کسب کار

تحلیل، رصد، اندازه گیری بیزینس در مهارت کوچینگ کسب کار

تحلیل بیزینس در هنگام رشد یکی از مهارت های بیزینس کوچینگ است و برای تحیل داده های کسب و کار باید مدیر بیزینس همیشه در حال رشد شخصی باشد رصد بیزینس هنگامی که به اهداف خود دست پیدا می کند ضروری است تا بیشترین بازدهی را از روند رشد یا فرایند رشد گرفته شود، اندازه گیری در استارت، در مسیر، اتمام مسیر و رسیدن بیزینس به اهداف خود ضروری است در این قسمت به اتمام فرایند بیزینس کوچینگ در یک هدف که تعیین شده بود رسیده شده است.

پیگیری و ارزیابی

بعد از اتمام فرایند بیزینس کوچینگ به تجربیات، مشکلات و مسائلی که در مسیر رشد برخورد شده بود، پیگیری و ارزیابی شده و ثبت و ضبط می شود فرایندی که در بیزینس کوچینگ اجرا شد باید با تمام جزئیات ارزیابی شود تا در دفعات بعدی به مسائلی که قبلا برخورد شده بود از بین برود در نظر داشته باشید در فرایند بیزینس کوچینگ بیشترین تمرکز در پیگیری و ارزیابی اتفاق می افتد چون دلیل اصلی رشد در اهداف بعدی که یک کسب و کار برای خود دارد در این قسمت مخفی شده است و با مهارت بیزینس کوچینگ با نگاه متفاوت به مسائل این موارد آشکار می شود در نهایت دوباره ثبت و ضبط آن ها اتفاق می افتد و در این صورت در اهداف بعدی بیزینس به مشکلاتی که قبلا مواجه شده بود جلو گیری می شود.

در این قسمت ثبت الگو های موفق و ناموفق انجام می شود و تجربیاتی که از رسیدن به یک هدف می داشت را چک لیست کرده و برای استراتژی های بعدی کسب و کار به کار گرفته می شوند.

در فرایند کوچینگ کسب و کار، کار های که بیشترین سطح بهره وری را داشتند بار ها تکرار می شود تا بهترین دستاورد خلق شود.